Fő tartalom

Fő tartalom

Mire jó a zöldkártya?

A biztosítási zöldkártya a gépjármű biztosítási fedezetének igazolására szolgál kül- és belföldön. Külföldön a Zöldkártya Rendszer országaiban, aminek listáját itt érheti el.

A rendszámegyezmény értelmében már sok országban elfogadják a gépjármű felelősségbiztosítási fedezetének igazolásául a gépjármű forgalmi rendszámtábláját és megkülönböztető országjelét, ezekben az országokban jogilag nincs szerepe a zöldkártyának.

2014-től kezdve a biztosítók elektronikus úton is eljuttathatják a zöldkártyát ügyfeleik részére. Ez azt jelenti, hogy a biztosító e-mail útján, egy pdf dokumentumban küldi meg az adatokkal feltöltött zöldkártyát, melyet az ügyfél saját maga nyomtathat ki.

Fontos tudnivaló, hogy az elektronikus úton megküldött zöldkártyát A/4-es formátumban, egységesen zöld színű, matt papírra kell kinyomtatni. A zöld szín a zöldkártya nemzetközi egyezményben előírt érvényességi feltétele, a nem zöld papírra kinyomtatott zöldkártya érvénytelen! A színárnyalat nem kötött, viszont olyan világosabb árnyalatú zöld papírt érdemes választani, ami az olvashatóságot nem befolyásolja.

Igényelje meg zöldkártyáját itt, vagy hívja a 06 (1) 288 0000-ás telefonszámot az Elérhetőség menüpontban megadott időszakban.