Fő tartalom

Fő tartalom

Hiteles gépjármű esetében milyen dokumentummal tudom igazolni a hitelező felé a biztosítást?

Minden esetben tudunk olyan dokumentumot kiállítani, ami jó lesz a finanszírozónak/ügyfélnek.

Az ajánlat és kötvény mellé küldünk finanszírozói nyilatkozatot, de csak abban az esetben, ha finanszírozott a gépjármű és a finanszírozóval szerződésben állunk.

Amennyiben az ügyfél jelzi, hogy egy lízingtársaságtól vásárolta a gépjárművet és nem ő a gépjármű tulajdonosa, ő az üzembentartó, vagy üzembentartóként sincs bejegyezve a forgalmiba, a tulajdonos maradt a lízing társaság, és emiatt egy új finanszírozói nyilatkozatot kérhet, akkor a „nyilatkozat lízingbeadó biztosítotti pozíciójáról” nyomtatványt tudjuk biztosítani. Ezzel megerősítjük, hogy szerződési feltételeink szerint a biztosított minden esetben a gépjármű tulajdonosa, tehát a finanszírozó cég.

Amennyiben a finanszírozás módja hitel, a gépjármű tulajdonosa az ügyfél lesz, és azt kéri, hogy a finanszírozót, mint társbiztosítottat vegyük fel a szerződésbe, akkor a „Társbiztosított hitelfedezeti nyilatkozatot” tudjuk kiállítani.

Hitelezés fajtái:

  • Klasszikus, pénzügyi lízing: a gépjármű tulajdonosa a finanszírozó cég, az üzembentartó pedig a gépjármű használója (ügyfél). Feltételeink alapján a biztosított minden esetben a tulajdonos, így a finanszírozó cég. Társbiztosított lehet az üzembentartó (ügyfél).
  • Operatív lízing (tartós bérlet): a gépjármű tulajdonosa a finanszírozó cég, a gépjármű használója (ügyfél) üzembentartóként sincs bejegyezve. A feltétel alapján a biztosított a finanszírozó cég. Társbiztosított lehet a szerződő (ügyfél).
  • Hitel: a gépjármű tulajdonosa az ügyfél, a feltételeink alapján tehát ő a biztosított. A finanszírozó lehet társbiztosított vagy zálogjogosult.