Fő tartalom

Fő tartalom

Mi a teendő, ha elhunyt a szerződő?

KGFB szerződések esetén, ha a szerződő (üzembentartó) nem egyezik meg a tulajdonossal, abban az esetben a tulajdonosnak a halál után új felelősségbiztosítást kell kötnie a járműre. Az üzembentartó nevén lévő szerződés a halotti anyakönyvi kivonat másolatának beküldését követően, a halál dátumával lesz törölve.

KGFB szerződés esetén, ahol a szerződő (üzembentartó) és a tulajdonos megegyezik, a halált követően, a szerződés a hagyatéki eljárás lezárásáig, vagy kérés esetén attól számított 30 napig életben tartható. A gépjármű örökösének ez után kell megkötnie új felelősségbiztosítását. A szerződés a hagyatéki végzés másolatának beküldése után lesz törölhető a jogerőre emelkedés dátumával, vagy külön kérés esetén attól számított 30 napon belül a kérésben megjelölt dátummal.

Casco/miniCasco/Lopás casco/Lakás termékek esetén a szerződés a halotti anyakönyvi kivonat másolatának beküldése után törölhető, a hagyatéki eljárást nem kell megvárni.

A fent említett dokumentumokat eljuttathatja társaságunk részére postán a 7602 Pécs, Pf.: 999 levelezési címre, faxon a (1) 451-3881-es számra, vagy e-mailben a genertel@genertel.hu e-mail címre küldve.