Fő tartalom

Fő tartalom

Biztosítási szerződés felmondása, megszűnése

Biztosítási szerződés felmondása évfordulóra

Amennyiben a szerződő meg akarja szüntetni biztosítási szerződését úgy, hogy nincs tulajdonjogváltás, egyéb érdekmúlás vagy biztosító váltás miatt új szerződést akar kötni, akkor a legegyszerűbben a biztosítási szerződés évfordulójával tudja megszüntetni meglévő biztosítási szerződését.

Biztosítóváltás esetén, ahhoz, hogy az új biztosítás érvénybe léphessen legalább 30 nappal az évforduló előtt fel kell mondani a meglévő biztosítási szerződést.

A biztosítás évfordulóra történő felmondásáról minden esetben írásban kell nyilatkoznia a szerződőnek. A felmondási nyilatkozat egy formanyomtatvány, amely tartalmazza az összes szükséges adatot, a biztosítási szerződés évfordulóra történő felmondáshoz.

 

A felmondó nyilatkozat generálásához kattintson ide! >>

 

Biztosítási szerződés megszűnése érdekmúlással

A biztosítási szerződése megszűnik olyan esetben is, amikor a szerződőnek már nem fűződik érdeke az adott gépjármű, ingatlan, vagy ingóság további biztosításához.

A leggyakoribb példa erre, amikor valaki eladja a gépjárművét, vagy az ingatlanát. Ilyenkor elegendő a biztosító felé jelezni az érdekmúlás okát, illetve elküldeni az érdekmúlást igazoló okirat másolatát (pl.: adásvételi szerződést).

Biztosítási szerződés megszűnése közös megegyezéssel

Alapos indok esetén az Ügyfél és a Biztosító közös megegyezéssel is megszüntetheti a biztosítási szerződést. Ebben az esetben a szerződést egy kétoldalú megállapodással lehet felmondani

Közös megegyezéssel bármikor fel lehet mondani a szerződést, de ehhez mind a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Biztosítási szerződés megszűnése díjnemfizetés miatt

Abban az esetben, ha szerződéskötést követően a biztosítási díj nem érkezik be a biztosítóhoz az esedékesség napjáig, elindul az úgynevezett türelmi idő. Azért hogy a biztosítási fedezet folyamatossága ne szakadjon meg a türelmi idő alatt a szerződőnek lehetősége van még befizetni az elmaradt biztosítási díjat.

Amennyiben a türelmi idő alatt sem érkezik be a díj a biztosítóhoz, úgy a biztosítási szerződés megszűnik díjnemfizetés miatt. 

 

A Genertel Biztosítónál vezetett szerződéseket, az alábbi elérhetőségeken lehet felmondani:

Levelezési cím: Genertel Biztosító Zrt. 7602 Pécs, Pf.: 999
Fax szám: (1) 451-3881
Személyes ügyfélszolgálat elérhetőségéhez kattintson ide >>