Fő tartalom

Fő tartalom

A Genertelről

A Genertel Biztosító Zrt. a Generali Csoport tagja, 100%-os tulajdonosa a Generali Biztosító Zrt.

Társaságunk 2007-ben kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás értékesítésével kezdte meg munkáját, ezt 2008 folyamán lakossági biztosítások (casco, lakás-, utas-, baleset-biztosítás) követték majd.

Nemzetközi áttekintés:

Nyugat-Európában a hagyományos biztosítótársaságok mellett egyre nagyobb számban jelentek meg a direkt csatornát felhasználó, hazánkban eddig ismeretlen direktbiztosítók. A Generali Csoport úttörőként már Olaszországban (Genertel) és Németországban (CosmosDirekt) megjelent ezen a piacon, és mindkét országban jelentős piaci részesedésre tett szert.

Németországban a CosmosDirekt nevű direktbiztosító az évek folyamán piacvezető biztosítóvá vált, mára közel 1 millió online ügyfele van. 2003-tól Németország első számú direktbiztosítója. Általában a direkbiztosítók nem-élet ágban indítják el a szolgáltatásaikat, de ez alól Németország kivétel volt, mert első termékként életbiztosítást lehetett kötni interneten. Sikerük kulcsa a biztonság és az ellenőrzött minőség, az ügyfélközpontú hangvétel.

Olaszországban a magyar direktbiztosítóval azonos nevű - Genertel a direktbiztosítási piac negyedét uralja, és folyamatosan bővülő ügyfélkörrel rendelkezik, mely már alapításának évében (1994) átlépte a sok ezres ügyfélszámot. A „törődő és okos” biztosító címét méltán érte el a direktbiztosítási szektorban, mivel kiemelt figyelmet fordít az ügyfélkapcsolat minőségére és az ügyfelei igényeit mindennél fontosabbnak tartja.

A Generali Csoport mindkét országban bebizonyította, hogy a hatékonyság, a kiváló ügyfélkapcsolat és a versenyképes ár az anyavállalat profizmusával és tapasztalatával a felgyorsult életmóddal is versenybe tud szállni, és a technikai újításoknak köszönhetően minden ügyfél igényét maximálisan ki tudja elégíteni.

A magyar biztosítási piac is megérett az új technológia bevezetésére, mely költséghatékony megoldások révén kedvező áron, magas színvonalú szolgáltatást tud nyújtani leendő ügyfeleinek.