Fő tartalom

Fő tartalom

Útmutató elektronikus aláírás ellenőrzéséhez

A biztosítási kötvényt az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. Törvényben szabályozottaknak megfelelően, szervezeti fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel láttuk el, amely így az írásbeliség követelményének eleget tesz.

Amennyiben ellenőrizni szeretné az elektronikus aláírások hitelességét Önnek rendelkeznie kell az Adobe Acrobat Reader 7.0 vagy annál magasabb verziószámú alkalmazással, mely alkalmazás az internetről ingyenesen letölthető. Az erre vonatkozó tájékoztatást az írásbeli tájékoztató, valamint a részére elküldött elektronikus levél is tartalmazza.

Az Adobe Acrobat Reader rendelkezik belső, és normál tanúsítvány kezeléssel is, amelyet át kell állítani telepítés után a normál tanúsítvány kezelésére.

Ez következő menüben tehető meg:

Adobe Acrobat Reader XI-ben: „Szerkesztés” menü > „Beállítások” menüpont > „Aláírások” menüpont > „Ellenőrzés” blokk „Tovább” gomb > „Együttműködés a Windows rendszerrel” blokkban mindkét beállítást be kell pipálni („Aláírások érvényesítése” és „Hiteles dokumentumok ellenőrzése”).Korábbi Adobe Acrobat Reader programokban:
„Szerkesztés” menü > „Beállítások” menüpont > „Biztonság” menüpont > „Speciális beállítások” gomb > „Együttműködés a Windows rendszerrel” fülön mindhárom beállítást be kell pipálni.Ha az Ön Windowsa nem ismeri fel automatikusan a magyar aláírás hitelesítő szolgáltatókat, az alábbi linkekre kattintva adhatja hozzá a szükséges biztonsági tanúsítványokat:


Az új beállítások érvénybe lépéséhez be kell zárni és újra elindítani az Adobe Reader programot.

Ezután bármely PDF dokumentumot megnyitva, "A DOKUMENTUM ELEKTRONIKUSAN HITELESÍTETT" pecsétre kattintva olvasható az aláírás ténye, megnevezve az aláírót, az aláírás időpontját és az időforrást:
vagy ugyanez megtekinthető a bal oldalon, az „Aláírások” fülön is:


Az Acrobat Reader minden PDF file megnyitásakor automatikusan ellenőrzi a file hitelességét, ezért a fenti beállításokon túl más nem szükséges a továbbiakban a dokumentumok aláírásának ellenőrzéséhez.

Vissza a letölthető dokumentumok oldalra >>