Fő tartalom

Fő tartalom

Fundamenta Lakáskassza

Mi a lakás-előtakarékosság?

Életünk talán egyik legnagyobb beruházása saját otthonunk megteremtése. Az első lakás megvásárlásával azonban nem szűnnek meg lakáscéljaink, hisz a család bővülésével nagyobb lakásba kívánunk költözni, vagy éppen felújítani, korszerűsíteni szeretnénk ingatlanunkat. Ezek a munkálatok mind komoly anyagi teherrel is járnak, melyet megkönnyít, ha időben elkezdünk megtakarítani, hisz így biztonságosan megvalósíthatjuk lakásálmainkat.

Ezért ajánljuk mindenki figyelmébe a Fundamenta-Lakáskassza különböző futamidejű konstrukcióit.

A lakás-előtakarékosság olyan államilag támogatott megtakarítási forma, amely havi rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási idő végén kedvező hitellehetőséget is biztosít. Így a lakással kapcsolatos tervei megvalósítására nagyobb keret áll majd rendelkezésére, amely az alábbi 4 részből tevődik össze: Havi megtakarítások + betéti kamatok + állami támogatás + lakáscélú kölcsön = teljes szerződéses összeg.

A lakás-előtakarékosság sajátossága, hogy zárt rendszerben működik, azaz mind a betéti, mind a hitelkamatok a teljes futamidőre rögzítettek. Így a vállalt havi pénzügyi terhek előre jól kiszámíthatóak, és két jól elkülöníthető részből áll, egy megtakarítási és hitelszakaszból. A lakáscélú betétgyűjtést az állam úgy ösztönzi, hogy az éves megtakarítás után támogatást nyújt az előtakarékoskodónak.

A megtakarítási idő letelte után, amely a törvény szerint minimálisan 4 év, az előtakarékoskodó módozattól függően évi 3,9%-os fix kamatozású (THM 5,12-5,22%) lakáshitelt igényelhet a lakás-takarékpénztártól.

Ideális megoldások

Előnyök az Ön számára:

 • Magas és garantált betéti hozamok a teljes futamidőre (akár évi 10,56% is lehet).
 • A megtakarítási szakasz lejártát követően kedvező hitelfelvételi lehetőség.
 • A hitelkamat alacsony és a teljes futamidőre rögzített, évi 3,9%. (THM 5,12-5,22%).
 • A szerződéses összegen belül a betét és hitel aránya 40-60%, tehát Ön nagyobb összeget vehet fel hitelre, mint a kamatokkal és állami támogatással növelt megtakarítása.
 • Vissza nem térítendő állami támogatás.
 • Az igénybe vehető támogatás családon belül megtöbbszörözhető.
 • Ön bármely futamidőt választja, mentesül a 20%-os kamatadó megfizetés alól.
 • Biztonságos, mert befektetését az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.

Kinek érdemes takarékoskodnia?

Mindazoknak,

 • akik első lakásuk megvásárlását tervezik,
 • akik a jövőben lakást vagy házat szeretnének cserélni,
 • akik jelenlegi lakásukat, házukat szeretnék felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • akik gyermekeik jövőjéről szeretnének gondoskodni,
 • akiknek még nincs konkrét elképzelésük, de élni szeretnének az állami támogatás lehetőségével, és csak később döntenek arról, hogy milyen célra használják fel lakás-előtakarékossági betétjüket.

Példa számítás

Biztonság

Az Ön megtakarítása biztonságban van hitelintézetünknél. A garanciát nem csak a PSZÁF által is folyamatosan vizsgált prudens működés, és a tőkeerős nemzetközi tulajdonosi háttér, hanem az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítása is jelenti.
Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan vigyázunk az OBA-val együtt az Ön pénzére, mit jelent a betétbiztosítás, milyen pénzügyi garanciákat vállal a biztosítóintézet, látogasson el a www.oba.hu weboldalra!
Online igénylés esetén, adatait biztonságosan kezeljük, cégeink fejlett technikai háttere, kimagasló biztonsági rendszere a biztosíték arra, hogy mind az Ön adatai, mind pedig az Ön pénze tökéletes biztonságban van.

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Fundamenta-Lakáskassza Zrt.) 2003. július elseje óta működik jelen formájában, a Fundamenta Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. fúziója nyomán.
A társaság többségi tulajdonosa a 75 éves múlttal rendelkező Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, az ügyfelek számát tekintve Európa legnagyobb lakás-takarékpénztára, amely a világ számos országában alapított már sikeres leányvállalatot, így Csehországban, Szlovákiában, Romániában, sőt Kínában is. Részvényesek továbbá még az Ausztriában és Németországban szintén nagy hagyományokkal rendelkező Wüstenrot csoport, a Generali-Providencia Biztosító Zrt., a UniCredit Bank Hungary Zrt., valamint a Magyarországi Volksbank Zrt.

Online szerződéskötéshez kattintson IDE!