István,
Budapest

“Délután bejelentettük a beázást a biztosítónak, két nap múlva kijött a kárszakértő, tableten rögzítette a kárt, és egy órán belül a számlámon volt a pénz!”

Termékleírás

Milyen esetben kössön lakásbiztosítást?

 • Ha Ön a tulajdonosa annak az ingatlannak, ahol lakik,
 • ha kiadja az ingatlant,
 • ha bérli az ingatlant.

Törekszünk arra, hogy kisebb összegű károk kifizetése a kár bejelentését követően, még aznap megtörténjen.

3 lakásbiztosítás csomagunk közül választhat: Classic, Plus és Extra.

A kiválasztott csomagot további kiegészítő biztosításokkal szabhatja az igényeire (kiegészítő pl. vízkár csomag csőtörés esetén az elfolyt víz térítésére.

Minden biztosításunk fedezetet nyújt az alábbi leggyakoribb károkra: betöréses lopás, rablás, vandalizmus,
tűzkár, robbanás, villámcsapás okozta károk, vihar, felhőszakadás, jégverés, jégeső okozta károk, földrengés,
árvíz, sziklaomlás, földcsuszamlás, üvegtörés.

Mi van a csomagokban?

Classic csomag

Fedezetet nyújt pl. az alábbi károkra

 • betöréses lopás
 • tűzkár
 • robbanás
 • vihar
 • villámcsapás okozta károk

A CLASSIC csomag alapesetben nem fedezi pl. az alábbiakkal kapcsolatos károkat

 • csőtörés során elfolyt víz
 • viharban megrongálódott kerti bútor
 • üveg kerámia főzőlap törése
Ezt választom

Plus csomag

Fedezetet nyújt pl. az alábbi gyakori károkra

 • betöréses lopás
 • tűzkár
 • robbanás
 • vihar
 • villámcsapás okozta károk
 • nyitott ablakon át befolyó víz miatti beázás
 • csőtörés során elfolyt víz

A PLUS csomag alapesetében nem fedezi pl. az alábbiakkal kapcsolatos károkat

 • viharban megrongálódott kerti bútor
 • üveg kerámia főzőlap törése
Ezt választom

Extra csomag

Fedezetet nyújt pl. az alábbi károkra

 • betöréses lopás
 • tűzkár
 • robbanás
 • vihar
 • villámcsapás okozta károk
 • csőtörés során elfolyt víz
 • viharban megrongálódott kerti bútor
 • üveg kerámia főzőlap törése

További kiegészítőkkel bővíthető!

Ezt választom

Szerződéskötés menete

 1. Adja meg a szükséges alapadatokat a díj kiszámításához!

 2. Válasszon biztosítási csomagot!

 3. Válassza ki, milyen módon és milyen ütemezés szerint szeretne fizetni!

 4. Adja meg a szerződéskötéshez szükséges személyes adatokat és kösse meg a lakásbiztosítást

Megkötöm
Kedvezmények
 • Válassza a 3 éves hűségidőt, az éves és inkasszós fizetést és tovább csökkentheti biztosítási díját!
 • Az újonnan online vagy telefonon (a TeleCenteren keresztül) kötött lakásbiztosításhoz Sport csomag és Utazás csomag kiegészítő biztosításokat adunk ajándékba! Az akció 2020.02.01 – 2020.04.30. között, a genertel.hu oldalon vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül beérkezett lakásbiztosítási ajánlatokra érvényes.

Leggyakoribb kiegészítő biztosítások

 • A biztosított épület gépészeti, műszaki berendezéseinek meghibásodása vagy egy váratlan külső mechanikai behatás következtében olyan helyzet alakul ki, mely sürgős beavatkozást kíván a további károk és balesetveszély megelőzése érdekében. A biztosító átvállalja az általa küldött szakiparosnak a vészelhárítás érdekében felmerült költségeit 30.000 Ft biztosítási összeghatárig.
  Milyen szakmákban vállal a biztosító vészelhárítási szolgáltatást? víz-, gáz-, fűtésszerelő zárjavító duguláselhárító villanyszerelő tetőfedő üveges
 • Kiterjed a biztosítási fedezet a magánszemélyi minőségből eredően az ebtartással harmadik személyeknek okozott károkra, Magyarország területén évente maximum 2.000.000 Ft felső kártérítési összeghatár mértékéig, ebenként. A biztosításból kizártak a staffordshire terrier, pit bullterrier, staffordshire bullterrier és ezek különböző keresztezései, valamint a rottweiler fajtájú ebek által okozott károk. Jelen kiterjesztés nem alkalmazható ebtenyésztők és állatpanziók vállalkozói felelősségének biztosítására.
 • A jogi érdekek megóvásához szükséges költségek térítése 300.000 Ft évente kártérítési, büntetőjogi és szabálysértési, munkaügyi valamint általános szerződéses jogvédelemmel.
 • Biztosított vagyontárgyak eltulajdonítása úgy, hogy a biztosított otthon tartózkodik, de az elkövető kulccsal le nem zárt helyiség(ek)be megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül, illetéktelenül behatol. A biztosítási térítés maximuma 100 000Ft.

Gyakran ismételt kérdések

 • A legáltalánosabb megszűnési okok a következők: A biztosított vagyontárgy (pl. autó vagy lakás) eladása esetén a biztosítás megszüntethető érdekmúlással. Gépjármű esetén, amennyiben az véglegesen kivonásra kerül a forgalomból, a biztosítás megszüntethető. Gépjármű forgalomból történő ideiglenes kivonása nem jár a biztosítás megszüntetésével, további információt a vonatkozó kérdéseknél találhat. Amennyiben az ügyfél nem rendezi díjtartozását, a biztosító díjnemfizetési okkal törölheti a szerződést. A biztosító kockázatvállalása a biztosítási díj esedékességét követő 60. napon szűnik meg. Kivétel egyes esetekben, melyeket a [Mennyi időm van, hogy befizessem a díjat?] kérdés alatt részleteztünk.Minden határozatlan időtartamú szerződés évfordulóra felmondható bármelyik fél által, írásban 30 nappal az évforduló előtt beérkezőleg. Szerződő halála esetén.
 • Amennyiben a biztosított ingatlan eladásra került, a biztosítás az adásvételi szerződés másolatának beküldése után törölhető. Amennyiben az eladás után még a birtokbaadásig használatban van az ingatlan, az adásvételi szerződés másolata mellé a birtokbaadási jegyzőkönyv másolatát is küldje meg részünkre és a kísérőlevélben, kérjük jelezze, hogy azzal a dátummal legyen törölve a szerződés. A fent említett dokumentumokat eljuttathatja társaságunk részére postán a 7602 Pécs, Pf.: 999 levelezési címre, faxon a (1) 451-3881-es számra, vagy e-mailben a genertel@genertel.hu e-mail címre küldve. Amennyiben új otthonára még nem kötötte meg biztosítását, díját ki tudja számolni honlapunkon.

 • KGFB szerződések esetén, ha a szerződő (üzembentartó) nem egyezik meg a tulajdonossal, abban az esetben a tulajdonosnak a halál után új felelősségbiztosítást kell kötnie a járműre. Az üzembentartó nevén lévő szerződés a halotti anyakönyvi kivonat másolatának beküldését követően, a halál dátumával lesz törölve.KGFB szerződés esetén, ahol a szerződő (üzembentartó) és a tulajdonos megegyezik, a halált követően, a szerződés a hagyatéki eljárás lezárásáig, vagy kérés esetén attól számított 30 napig életben tartható. A gépjármű örökösének ez után kell megkötnie új felelősségbiztosítását. A szerződés a hagyatéki végzés másolatának beküldése után lesz törölhető a jogerőre emelkedés dátumával, vagy külön kérés esetén attól számított 30 napon belül a kérésben megjelölt dátummal. Casco/miniCasco/Lopás casco/Lakás termékek esetén a szerződés a halotti anyakönyvi kivonat másolatának beküldése után törölhető, a hagyatéki eljárást nem kell megvárni. A fent említett dokumentumokat eljuttathatja társaságunk részére postán a 7602 Pécs, Pf.: 999 levelezési címre, faxon a (1) 451-3881-es számra, vagy e-mailben a genertel@genertel.hu e-mail címre küldve.
 • A biztosítási évforduló minden évben a szerződés hatályba lépésével megegyező naptári nap előtti nap. Lakásbiztosítás esetén amennyiben a szerződés hatálybalépése a hónap első napjára esik – minden évben a biztosítási szerződés hatályba lépésével (kockázatviselés kezdetével) megegyező naptári nap előtti nap, egyéb esetben minden évben annak a hónapnak az utolsó napja, amelyikben a szerződés hatályba lépett. A biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal beérkezett felmondásokat tudja a biztosító elfogadni. Amennyiben a biztosító a következő évtől új díjat ajánl az ügyfélnek (melyek az évforduló előtt legalább 30 nappal köteles megküldeni az ügyfél részére) úgy a biztosítás (amennyiben annak kockázatviselési kezdete 2014. március 15, vagy az utáni) az évforduló napjáig felmondható. Amennyiben KGFB biztosításról (bármilyen kockázatviselési kezdetű), vagy bármilyen másik biztosításról beszélünk, aminek kezdete 2014. március 15-ét megelőző, ebben az esetben csak a biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal beérkezett szabályszerű felmondásokat tudja a biztosító elfogadni.
 • Kárt célszerű minél hamarabb bejelenteni. Kárbejelentés interneten: A kárbejelentés kezdeményezése menüpontra kattintva nincs más dolga, mint kitölteni a megjelenő űrlapot. Kárrendezési munkatársunk a kárbejelentéstől számított 2 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Kárbejelentés telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül: Amennyiben kárbejelentését telefonon szeretné megtenni, kérjük, hívja a 06 (1) 288 0000-ás telefonszámot az Elérhetőség menüpontban megadott időszakban. Munkatársunk felveszi Öntől a kár rendezéséhez szükséges adatokat, a kárbejelentéstől számított 2 munkanapon belül kárrendezési munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.
 • Igen, benne van. Az alap biztosítási események a következőek, melyek minden lakásbiztosításunkra vonatkoznak, melyekre értelmezhető az adott fedezet: Tűz: olyan tűzeset, amikor az égési folyamat nem rendeltetésszerű tűztérben keletkezik,
  vagy ott keletkezik, de azt elhagyja és önerőből továbbterjedni képes. Robbanás: valamely gázok, porok vagy gőzök terjeszkedési törekvésén alapuló, hirtelen lezajló erő-megnyilvánulási folyamata.Villámcsapás: közvetlen (vagy hőhatásának a pusztító ereje), közvetett (elektromos gépekben túlfeszültség vagy indukció kapcsán keletkező károk) Vihar: min. 19m/s sebességű (~70km/h) szél nyomó- vagy szívóhatása Felhőszakadás: 20 perc alatt mért mennyiségéből számított átlagos intenzitás mértéke 0,75mm/perc vagy 30mm/24óra. Talajszinten áramló víz rombolással, elöntéssel kárt okoz. Jégverés: ideértve a jégverés miatti beázási kárt is. (Nem térül: ideiglenes fedés, fólia/üvegház, szabadban tartott ingóság.) Hónyomás: hó- és jégtömeg statikus nyomása, pusztítása Kő- és földomlás, földcsuszamlás Ismeretlen építmény, ismeretlen üreg beomlása: feltáratlan és / vagy nincs az építési engedélyben Ismeretlen jármű ütközése vagy rakománya által okozott károk Idegen tárgy rádőlése: saját telken lévő fa nem idegen tárgy! Légi jármű ütközése: személyzet által irányított jármű vagy rakománya által okozott kár; oltás, mentés, bontás, kiürítés Betöréses lopás: ha a tettes a biztosított vagyontárgyat úgy tulajdonítja el, hogy a lezárt helyiségekbe erőszakos módon, vagy álkulccsal, vagy lopott eredeti kulccsal tört be Rablás: személy elleni erőszakkal elkövetett lopás a kockázatviselés helyén Rongálás: szándékos károkozás, melyet az elkövető(k) a kockázatviselés helyén betöréses lopás vagy annak kísérlete során okoz(nak) a biztosított vagyontárgyakban és az ingatlanban. Vezetékes vízkár: Épületen belül falba épített, és falon kívüli, valamint a telken a talajszint alatti vezetékek biztosítottak, 6 m új cső és annak behúzási költsége erejéig. Ezen felül a biztosítás kiterjed a következő katasztrófa károkra is: Árvíz: a víz árvíz ellen védett területet önt el, továbbá buzgárok és fakadóvizek vízhatásai a kizárások figyelembe vételével, pl.: talajvíz Földrengés: EMS skála 6 fokozatát elérő földrengés (Árvíz, földrengés, földcsuszamlás, kő-és földomlás,  káreseményeknél 30 nap várakozási idő illeti meg a Biztosítót a kockázatviselés kezdetétől.)
 • Természetesen a vészelhárítást meg lehet és meg is kell tenni, de azon felül, hogy a csőtörést feltárjuk és javítjuk, a helyreállítási munkálatokat nem kezdhetjük meg addig, amíg a biztosító meg nem vizsgálta a kárt egy kárszakértő segítségével. A legjobb, ha az egész folyamatot (feltárás, javítás) fényképekkel dokumentáljuk, hogy azt később be tudjuk mutatni a biztosítónak igény esetén. A kárszakértő a kár felmérésekor megvizsgálja az eltört vezetéket (szakaszt) is, így azt őrizzük meg addig, míg a vizsgálat le nem zárul.
 • A biztosító értesítésén túl a beázás okát mielőbb fel kell tárni és el kell hárítani a további károk megelőzése érdekében. A helyreállítási munkálatokat nem kezdhetjük meg addig, amíg a biztosító meg nem vizsgálta a kárt egy kárszakértő segítségével. A legjobb, ha az egész folyamatot (feltárás, javítás) fényképekkel dokumentáljuk, hogy azt később be tudjuk mutatni a biztosítónak igény esetén.
 • Az önrész jelentése, hogy a biztosítási események következtében keletkezett a kötvényen megjelölt határ alatti károkat a biztosító nem téríti meg, a kötvényen megjelölt határt elérő vagy meghaladó károkból a kár mértékéből számított önrész levonásra kerül a kifizetéskor. Az önrész alkalmazására biztosítási eseményenként kerül sor. Ha a biztosítási időszak alatt több esetben fordul elő biztosítási esemény, az önrész összegét minden biztosítási esemény alkalmával külön-külön kell figyelembe venni.
 • Általánosságban elmondható, hogy a teljes időszaki díjnak az esedékességtől számított 60 napon belül meg kell érkeznie a biztosító társasághoz.
 • Webes védelem csomag
  Ön is tart a Webes védelem kockázatoktól elektronikus vásárlásai, kapcsolattartásai közben, félti adatai biztonságát? 3 Webes védelem csomag közül választhat.

  • Távsegítségnyújtás: segítséget nyújtunk informatikai hardver eszközök meghibásodásának, problémáinak azonosításában, azonnali elhárításában, tényleges meghibásodás esetén intézkedés a javítás érdekében, kapcsolatfelvétel a javítást végző szervizzel, időpont-egyeztetés. Valamint segítség internet/Wifi kapcsolat, e-mail fiók létrehozásában/beállításában, szoftverek telepítésében, Okos eszközök beállításában.
  • Bankkártyás visszaélés: segítünk hitelkártya vagy személyes hozzáférési (jogosultsági) adatokkal való visszaélés esetén. Adat helyreállítási költsége. Szoftver meghibásodásából eredő károk; vírusok vagy más kártékony szoftver által okozott károk esetén az elveszett adatok visszanyerésében nyújt segítséget.
  • Jogvédelem: személyiségi vagy elektronikus úton kötött szerződésekkel kapcsolatos jogviták esetén nyújt jogi segítséget. A fenti szolgáltatások az alábbi védelmet nyújtják és összeállításban vásárolhatóak meg csomagjainkban:

  csomag

  távsegítség

  bankkártya visszaélés

  jogvédelem

  adat helyreállítás

  Távsegítségnyújtás

  igen

  200 000 Ft

  -

  -

  Bankkártyás visszaélés

  igen

  300 000 Ft

  300 000 Ft

  300 000 Ft

  Jogvédelem

  igen

  400 000 Ft

  400 000 Ft

  400 000 Ft


  Kézpénz csomag
  Kiterjed a biztosítási fedezet a belföldi fizetőeszközre, valamint Magyar Nemzeti Bank által jegyzett valuta értékpapírokra, betétkönyvekre, összesen maximum 50.000 Ft-ig.

  Kiemelt értékű ingóságok
  A képző-, iparművészeti tárgyak, gyűjtemények, az egyéb kiemelt értékű tárgyak és az ékszerek, drágakövek együttes biztosítási összege nem haladhatja meg a 3.000.000 Ft-ot, melyen belül az ékszerek, drágakövek max. 500.000 Ft biztosítási összeg erejéig térülnek kár esetén.

  Kiemelt értékű ingóságnak minősülnek:
  • Képzőművészeti és iparművészeti tárgyak (minden olyan ingóság, amely nem gyári sokszorosítással készül, a példányszáma korlátozott és színvonalát tekintve műalkotásnak nevezhető).
  • 250.000 Ft egyedi értéket meghaladó valódi szőrmék
  • 250.000 Ft értéket meghaladó híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, optikai készülékek, hangszerek (pl.: televízió, videolejátszó, kamera, hifi, számítógép konfiguráció)
  • 250.000 Ft egyedi érték feletti órák
  • Nemesfém órák
  • Engedélyhez kötött vadász- és önvédelmi fegyverek.
  • Ékszerek

  Beázás csomag: a beázás csomag magába foglalja ha a biztosított helyiség(ek)en belüli épületrészekben és a biztosított helyiségeken belüli ingóságokban a lapos- és magastető-szerkezet, a függőleges falszerkezet és a nyílászárók szigetelési problémáiból eredő egyszerű csapadék beázás, és a kockázatviselés helyére kívülről érkező víz kárt okoz (akár egy nyitva fejeltett ablakon keresztül). Nem terjed ki a biztosítás beázást előidéző ok megszüntetése (pl.: tetőjavítás, szigetelés) során felmerült költségek megtérítésére a talajvíz és belvíz által okozott károk megtérítésére továbbá az építés, felújítás alatt álló épületek ideiglenes fedésének elégtelensége miatt keletkezett károk megtérítésére.

  Vízkár csomag Biztosítási eseménynek minősül, ha a biztosított épületben vagy annak ingatlanán bekövetkezett csőtörés miatt vezetékes víz folyik el, amelynek értékét a biztosítottnak ki kell fizetnie. A biztosító az elfolyt vezetékes víz igazolt értékét téríti meg. Biztosítási eseménynek minősül, ha a lakóépület vagy lakás határoló falain belül lévő lefolyóvezetékek dugulásából származó hibák elhárításával a biztosítottnak költsége merül fel. A biztosító a dugulás elhárításának igazolt és indokolt költségeit téríti meg. (A biztosító biztosítási időszakonként csak egy biztosítási eseményre teljesít szolgáltatást.) Biztosítási eseménynek minősül, ha a közműellátást végző szolgáltató szolgáltatásában legalább 6 órát meghaladó, igazolt kimaradás következik be. A biztosítási esemény bekövetkezése esetére a biztosító vállalja, hogy az egy napra vonatkozóan 5.000 Ft biztosítási összeget a szolgáltatás kimaradásának időtartama alatt eltelt napok mindegyikére, de legfeljebb 10 napra a biztosítottnak megtéríti. S.O.S. lakásfix A biztosított épület gépészeti, műszaki berendezéseinek meghibásodása vagy egy váratlan külső mechanikai behatás következtében olyan helyzet alakul ki, mely sürgős beavatkozást kíván a további károk és balesetveszély megelőzése érdekében. A biztosító átvállalja az általa küldött szakiparosnak a vészelhárítás érdekében felmerült költségeit 30.000 Ft biztosítási összeghatárig. Milyen szakmákban vállal a biztosító vészelhárítási szolgáltatást?víz-, gáz-, fűtésszerelő zárjavító duguláselhárító villanyszerelő tetőfedő üveges S.O.S. elektrofix A kiegészítő biztosítás a biztosított lakásban/épületben fellelhető összes, 20 000Ft feletti vásárlási értékű, 5 évnél nem idősebb, de gyári garanciával már nem rendelkező háztartási és szórakoztató elektronikai cikkre fedezetet nyújt az alábbi szolgáltatással, max. 300 000Ft-ig: megkísérli megjavíttatni, ha javíthatatlan vagy nem gazdaságos a javítása, akkor cserekészüléket biztosít, mely tudásában és minőségében teljesen megegyező az eredeti készülékkel, ha ez sem megoldható, akkor készpénzben kiegyenlíti a készülék kárkori új értékét.

  Ebtartói felelősségbiztosítás Kiterjed a biztosítási fedezet a magánszemélyi minőségből eredően az ebtartással harmadik személyeknek okozott károkra, Magyarország területén évente maximum 2.000.000 Ft felső kártérítési összeghatár mértékéig, ebenként. A biztosításból kizártak a staffordshire terrier, pit bullterrier, staffordshire bullterrier és ezek különböző keresztezései, valamint a rottweiler fajtájú ebek által okozott károk. Jelen kiterjesztés nem alkalmazható ebtenyésztők és állatpanziók vállalkozói felelősségének biztosítására.

  Családi jogvédelem biztosítás A jogi érdekek megóvásához szükséges költségek térítése 300.000 Ft évente kártérítési, büntetőjogi és szabálysértési, munkaügyi valamint általános szerződéses jogvédelemmel.

  Kiegészítő családi balesetbiztosítás Balesetbiztosítási eseménynek minősül a biztosítottat a biztosítási szerződés tartamán belül akaratán kívül érő, hirtelen fellépő, egyszeri olyan külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amelynek következtében a biztosított csontját töri, műtétre szorul, esetleg a baleset megtörténtétől (időpontjától) számított egy éven belül meghal vagy maradandó egészségkárosodást szenved. A biztosító az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a Kiegészítő családi balesetbiztosítási csomag választása esetén: Baleseti csonttörés, Baleseti halál, Baleseti eredetű, maradandó egészségkárosodás megállapítása esetén az erre a kockázatra irányadó biztosítási összegből az egészségkárosodás fokának (%-os mértékének) megfelelő összeget fizeti meg a biztosító, míg Baleseti műtét esetén a biztosító szolgáltatása az elvégzett műtét súlyossága alapján a biztosítási összeg 25-200%-át téríti meg. A biztosító térítési összeghatárai a Kiegészítő családi balesetbiztosítás keretein belül:

  Classic Plus Extra
  Baleseti csonttörés 10.000 Ft 10.000 Ft 10.000 Ft
  Baleseti halál 500.000 Ft 500.000 Ft 500.000 Ft
  Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás 500.000 Ft 500.000 Ft 500.000 Ft
  Baleseti műtéti térítés 50.000 Ft 75.000 Ft 100.000 Ft

  A fenti térítési limitek már az alapszolgáltatásként nyújtott Családi balesetbiztosítás térítési limiteit is magában foglalják, így az alábbi biztosítási összegek a teljesítés felső határai.

  Sport csomag A Sport csomag biztosítási fedezete az alábbi kockázatokra terjed ki: Sporteszköz lopás Biztosítási eseménynek minősül a kockázatviselés helyén kívül, kijelölt kerékpártárolóhoz zárral rögzített, valamint autóra felszerelt, zárható kerékpár-csomagtartóval rögzített kerékpárok jogtalan eltulajdonítása, továbbá a sífelszerelésnek a síelésre kijelölt területről (sípálya), az ezt kiszolgáló egységből (pl.: melegedő) és szálláshelyről történő jogtalan eltulajdonítása. A biztosító térítési összeghatára sporteszköz lopás esetén:

  • Classic 50.000 Ft
  • Plus 75.000 Ft
  • Extra 100.000 Ft

  Sportolás közben okozott felelősségi kár Biztosítási eseménynek minősül az a káresemény, amelyért a biztosított kártérítési kötelezettséggel tartozik a harmadik személyeknek okozott személyi sérülésekért, szerződésen kívül okozott dologi károkért sportolás, szabadidős tevékenység során.
  A biztosító térítési összeghatára sportolás közben okozott felelősségi kár esetén:
  100.000 Ft

  • Classic 10.000.000 Ft
  • Plus 20.000.000 Ft
  • Extra 30.000.000 Ft

  Sport csonttörés Biztosítási esemény az a kockázatviselés tartama alatt, sportolás közben bekövetkezett baleset, melynek következtében a biztosított csonttörést, csontrepedést szenved. Jelen különös balesetbiztosítási feltételek szempontjából a fogtörés nem minősül csonttörésnek. A biztosító térítési összeghatára sport csonttörés esetén:

  • Classic 50.000 Ft
  • Plus 50.000 Ft
  • Extra 50.000 Ft

  Utazás csomag A biztosító az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a kiegészítő megvásárlása esetén, térítésmentesen:

  • Információszolgáltatás: a legközelebbi márkaszerviz kikeresése és a szükséges információk (telefonos elérhetőség, cím, kapcsolattartó neve) átadása a biztosított által megadott biztosított gépjármű márkája szerint, magyar nyelven.
  • Közúti segélyszolgálat: ha a biztosított gépjármű menetképtelenné vált, a biztosító segélyautót vagy esetlegesen autómentőt küld a helyszínre, amely javítással a helyszínen megkísérli a biztosított járművet menetképessé, a közúti forgalomban való részvételre alkalmassá tenni.
  • Autómentés: a biztosított gépkocsi legközelebbi márkaszervizbe történő elszállítása, letárolása a következő munkanapig, feltéve, ha a 2. pontban meghatározott szükségjavítás nem hajtható végre a helyszínen.
  • Poggyászbiztosítás: személyi használatú vagyontárgyaknak a gépjármű lezárt csomagtartójából (ennek hiányában a kalaptartó által elzárt részből), vagy a csukott kesztyűtartóból dolog elleni erőszakkal való ellopása esetén a biztosító a választott termék függvényében téríti meg azt.
  A biztosító térítési összeghatárai az Utazás csomag keretein belül:
  Classic Plus Extra
  Autósegély szolgáltatás szolgáltatás szolgáltatás
  Autó poggyász 20.000 Ft 30.000 Ft 50.000 Ft

  Besurranó tolvajlás Biztosított vagyontárgyak eltulajdonítása úgy, hogy a biztosított otthon tartózkodik, de az elkövető kulccsal le nem zárt helyiség(ek)be megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül, illetéktelenül behatol. A biztosítási térítés maximuma 40 000 Ft.

  Utcai rablás Utcai rablásnak minősül, ha az elkövető a biztosított vagyontárgyakat jogtalanul úgy szerzi meg, hogy e célból a biztosított ellen erőszakot alkalmaz a kockázatviselési helyen kívül. A biztosító térítési összeghatára utcai rablás esetén:

  • Classic 30.000 Ft
  • Plus 50.000 Ft
  • Extra 100.000 Ft


  Iskolai lopás
  Biztosítási esemény a biztosított, 6–15 éves gyermek(ek) iskolai tartózkodása idején és helyén bekövetkezett, általános háztartási ingóság vagyoncsoportba tartozó biztosított vagyontárgyakra elkövetett lopással okozott kár.

  Bankkártyás visszaélés térítés
  A Biztosító megtéríti a bankkártyát kibocsátó Bank által igazolt kártya tranzakció visszaélések pénzbeli ellenértékét csomagonként az alábbi összegek erejéig:

  • Classic 20.000 Ft
  • Plus 30.000 Ft
  • Extra 50.000 Ft


  Állatkár biztosítás
  Biztosítási eseménynek minősül, ha a biztosított épületben, annak hőszigetelésében, ill. az épület gépészetében rágcsálók, madarak, rovarok (a tovabbiakban: kártevők) kárt okoznak. A kártevők által okozott kárt a biztosító megtéríti. Megtéríti továbbá a biztosító a darázsirtási költségeket, amennyiben a rovarok a biztosított lakók megszokott életvitelét lehetetlenné teszik és olyan helyzet alakul ki, mely sürgős beavatkozást kíván a balesetveszély megelőzése érdekében.

 • Ingatlan alapfedezet A biztosító kockázatviselése kiterjed a lakóépület/lakás vagyoncsoportra meghatározott biztosítási összegen belül az ajánlaton feltüntetett családi, sor- vagy ikerház (rész)re; lakástulajdonra és a hozzá tartozó közös tulajdoni hányadra. A biztosítás csak rendeltetésszerűen használatba vett épületekre terjed ki. Építés, bővítés, átépítés alatt álló épületek, épületrészek csak külön megállapodás alapján biztosítottak. Épületnek minősülnek az épület feladatának ellátásához szükséges részei. Nem terjed ki a biztosítás arra az ingatlanra, valamint a benne tárolt vagyontárgyakra sem: amelyben nem laknak életvitelszerűen, állandó jelleggel (kivéve, ha az épület építés alatt áll) amelynek tetőfedése részben vagy teljesen szalma, nád vagy facserép anyagú, amelynek falazata részben vagy teljesen vályog, döngölt, amely nem lakóterületen fekszik. Melléképület Melléképületnek minősülnek a lakóépülettől különálló nem lakáscélú épületek (garázs, szerszámos kamra, ól, terménytároló, stb). Nem lakáscélú helyiség a többlakásos lakóépületben található saját tulajdonú pincehelyiség, tároló, garázs, a lakóházhoz hozzáépített vagy az alagsorában lévő nem lakáscélú helyiség (garázs, nyári konyha, szerszámos kamra). Melléképület és/vagy nem lakás célú helyiség legfeljebb összesen 50 m2 alapterületig biztosított a lakóépület/lakás biztosítási összegén belül. Általános háztartási ingóság Általános háztartási ingóság: mindazon vagyontárgyak összessége, melyek egy háztartásban általánosan előfordulnak, a biztosítottak személyes használatára, fogyasztására szolgálnak.Magánemberi felelősségbiztosítás Kiterjed a biztosítási fedezet a biztosítottak (a kötvényen szereplő személy és a vele életvitelszerűen együttlakók) által harmadik személynek okozott:személysérülésekre, szerződésen kívül okozott dologi károkra, és az ezekre visszavezethető vagyoni károkra. A biztosítottnak a magánemberi minőségéről és a biztosítási fedezet kizárásainak részleteiről a Különös Feltételekben fogalmazott kritériumok nyújtanak bővebb felvilágosítást. A biztosítási fedezet a szerződés hatálya alatt Classic termék esetén Magyarországon, míg Plus és Extra termékek esetén Európában okozott, bekövetkezett és legkésőbb a szerződés megszűnését követő 2 éven belül bejelentett károkra terjed ki. A kiegészítő biztosítás évente legfeljebb 10 alkalommal vehető igénybe, alkalmanként maximum a kötvényen feltüntetett biztosítási összeghatárig. Családi balesetbiztosítás Balesetbiztosítási eseménynek minősül a biztosítottat a biztosítási szerződés tartamán belül akaratán kívül érő, hirtelen fellépő, egyszeri olyan külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amelynek következtében a biztosított a baleset megtörténtétől (időpontjától) számított egy éven belül meghal vagy maradandó egészségkárosodást szenved. A biztosító az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:Baleseti halál bekövetkezése esetén 200.000 Ft-ot térít a biztosító. Baleseti eredetű, maradandó egészségkárosodás megállapítása esetén az erre a kockázatra irányadó 200.000 Ft biztosítási összegből az egészségkárosodás fokának (%-os mértékének) megfelelő összeget fizeti meg a biztosító. A biztosító a kockázatviselés ideje alatt bekövetkezett csonttörés és csontrepedés esetén – balesetenként a bekövetkezett törések számától függetlenül egyszeri kifizetésként – 5.000Ft-ot fizet. A fogtörés nem minősül biztosítási eseménynek. A biztosítási fedezet a szerződés hatálya alatt a világ bármely pontján okozott, bekövetkezett és legkésőbb a szerződés megszűnését követő 2 éven belül bejelentett károkra terjed ki. Idegen vagyontárgy Kiterjed a biztosító kockázatviselése az ajánlaton külön fel nem tüntetett idegen tulajdonú általános háztartási ingóságnak minősülő vagyontárgyakra 50.000 Ft összeghatárig, amennyiben ezek kára más biztosítás alapján nem térül meg. Ide tartozó vagyontárgyak: bérelt, kölcsönvett, megőrzésre átvett ingóságok, biztosított vendégeinek vagyontárgyai, kivéve a bérlők, albérlők, fizetővendégek tulajdona. Vállalkozói vagyontárgy Annak a vállalkozásnak a tulajdonában lévő, a lakásban tárolt és használt, valamint a melléképületben, nem lakáscélú helyiségben tárolt vagyontárgyak, amelynek a szerződő vagy a szerződővel együtt élő családtagja tulajdonosa, alkalmazottja. Classic és Plus termékek esetén összesen maximum 200.000 Ft értékben, míg az Extra termék esetén összesen maximum 300.000 Ft értékben biztosított az általános háztartási ingóságok biztosítási összegén belül. Komfort csomag Fagyasztott élelmiszerek megromlása: Megtérülnek azok a károk, amelyek a fagyasztószekrényben, mélyhűtőládában 0 °C hőmérséklet alatt tárolt élelmiszerek előre nem jelzett áramkimaradás következtében való megromlása miatt keletkeznek Classic termék esetén legfeljebb 30.000 Ft, míg Plus és Extra termék esetében 50.000 Ft összeghatárig. Komfort csomag Bankkártya és okmány elvesztése: Kiterjed a biztosítási fedezet Magyarország területén felügyeleti hatóság engedélyével működő banknál vezetett, a biztosított saját lakossági forint vagy deviza számlájához tartozó bankkártya (VISA, EDC, ATM, stb.), hitelkártya területi hatály korlátozás nélküli elvesztése vagy eltulajdonítása miatti letiltási és újrabeszerzési igazolt költségeire, valamint a személyes okmányok Classic termék esetén legfeljebb 15 000 Ft, míg Plus és Extra termék esetében 25 000 Ft összeghatárig. A fedezet nem terjed ki a visszaélések megtérítésére (vásárlás, ATM használat, személyes okmánnyal való visszaélés), erre a szolgáltatásunk terjed ki. Zárcsere költsége: Kiterjed a biztosítási fedezet Magyarország területén a biztosítottak által a biztosított lakás kulcsainak elvesztése vagy tőlük való eltulajdonítása esetén a kulcsokhoz tartozó zár cseréjének igazolt költségére Classic termék esetén legfeljebb 10.000 Ft, míg Plus és Extra termék esetében 15.000 Ft mértékig, biztosítási évente egy alkalommal. Tűz nélküli füst- és koromszennyeződés  Füstkár biztosítási eseménynek minősül a tűzkár nélküli füst- és koromszennyezés miatt bekövetkező kár, amely hirtelen, előre nem látható módon keletkezett. Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén Munkaviszony feltétel szerinti megszűnése miatt munkanélküliség esetén az illetékes magyar munkaügyi központ által álláskeresőként történő nyilvántartásba vételét követő 31. naptól a biztosító átvállalja a lakásbiztosításának díját Classic termék esetén 3, míg Plus és Extra termék esetén 6 hónap időtartamra.Várakozási idő a kockázatviselés kezdetétől számított 6 hónapos átmeneti időszak. Garázsban tárolt jármű tűz és elemi kárai Biztosítási eseménynek minősül a biztosított épülethez tartozó garázsban tárolt gépjárműben és abba utólag vagy gyárilag beépített alkatrészben, tartozékban a tűz, robbanás, villámcsapás, vagy vezetékes víz által okozott kár. Üdülésre elvitt ingóság A biztosítás az általános háztartási ingóság vagyoncsoportba tartozó vagyontárgyakban keletkezett károkra terjed ki. A biztosítás területi hatálya a földrajzi értelemben vett Európa, a biztosítási összeg pedig Classic termék esetében 200.000 Ft, míg Plus és Extra termék esetében 300.000 Ft.

 • Hitelfedezeti nyilatkozattal, illetve kötvénnyel tudja igazolni a biztosítását. Az új Ptk. értelmében a biztosított ingatlanra zálogszerződést kötnek, amelyben a biztosított mint zálogkötelezett, a hitelező, mint zálogjogosult vesz részt. A biztosító vállalja, hogy nagyobb károk esetén értesíti a hitelezőt, valamint vállalja, hogy mind a díjfizetési elmaradásról, mind a szerződés megszűnéséről tájékoztatást nyújt. Lakástakarék pénztár által nyújtott hiteles ingatlan esetében nem tudunk hitelfedezeti nyilatkozatot kiállítani a hitelező részére. Külföldi hitelintézetet, munkáltatói hitelt és más egyéb hitelezőt, aki nem pénzintézet nem vezetünk fel a kötvényre.
 • Bankkártyás fizetés, mint díjfizetési mód nem választható, de a díjat bármikor befizethetjük bankkártyával. Amennyiben a kötés után szeretnénk fizetni, azt akár a kötést visszaigazoló e-mail-ben található link segítségével is megtehetjük vagy a Genertel honlapján a bankkártyás fizetés alatt a szerződésünk azonosítása után.

Elérhetőség

 • Új szerződéskötés

  06 (1) 288 0000

  (H-CS: 08:00-20:00, P: 08:00 - 18:00)

 • Meglévő szerződéssel kapcsolatos kérdés

  06 (1) 288 0000

  (H-CS: 08:00-20:00, P: 08:00 - 18:00)

 • Ügyfélszolgálat

  1132 Budapest, Váci út 36-38.

Visszahívást kérek