Fő tartalom

Fő tartalom

Kötelező biztosítás felmondása

Kötelező biztosítás felmondása évfordulóra

Évfordulós biztosító váltás esetén ahhoz, hogy az új biztosítása érvénybe léphessen, előbb fel kell mondani meglévő kötelező biztosítását. Az alábbi linkre kattintva letölthet egy formanyomtatványt, amely tartalmazza az összes szükséges adatot, a kötelező biztosítási szerződése évfordulóra történő felmondásához:

 

A kötelező biztosítás felmondó nyilatkozat letöltése >>

 

Felmondása csak abban az esetben lesz érvényes, ha írásbeli felmondólevele legalább 30 nappal az évforduló előtt beérkezik a felmondani kívánt biztosítást nyilvántartó biztosítóhoz.

Biztosítási szerződése felmondását elküldheti faxon, postán, vagy beviheti személyesen a biztosítója ügyfélszolgálatára. FONTOS, hogy a felmondásnál nem a feladás dátuma, hanem a biztosítóhoz történő beérkezés dátuma számít!

Amennyiben a Genertel kötelező biztosítást szeretné felmondani, az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

Levelezési cím: Genertel Biztosító Zrt. 7602 Pécs, Pf.: 999
Fax szám: (1) 451-3881
Személyes ügyfélszolgálat: 1132 Budapest, Váci út 36-38.
Nyitvatartás eléréséhez kattintson ide >>

Kötelező biztosítás felmondása érdekmúlással

Érdekmúlás esetén (pl.: eladta gépjárművét vagy kivonták a forgalomból) úgy mondhatja fel szabályszerűen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, hogy elküldi biztosítója részére az érdekmúlást igazoló dokumentum másolatát pl.: adás-vételi szerződés.

Biztosítási szerződés megszűnése díjnemfizetés miatt

Abban az esetben, ha szerződéskötést követően a biztosítási díj nem érkezik be a biztosítójához az esedékesség napjáig, kezdetét veszi a türelmi időszak. Azért hogy a biztosítási fedezet folyamatossága ne szakadjon meg a türelmi időszak alatt a szerződőnek lehetősége van még befizetni az elmaradt biztosítási díjat.

Amennyiben a türelmi idő alatt sem érkezik be a díj a biztosítóhoz, úgy a biztosítási szerződés megszűnik díjnemfizetés miatt.