Zöldkártya igénylés

Mi az a zöldkártya?

A zöldkártya felmutatásával igazolja a gépjármű üzembentartója a gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetet a Zöldkártya Rendszer tagországaiban. A zöldkártya nemzetközileg egységes dokumentum, melyet minden tagország nemzeti irodája (vagy annak felhatalmazásával tagbiztosítója) az ENSZ-EGB fentebb említett bizottsága által jóváhagyott szöveggel és formátumban ad ki az adott ország nyelvén kívül angol nyelven is

Ki állítja ki a zöldkártyát?

A Zöldkártya Egyezmény értelmében a kötelező biztosításra szerződött biztosító állítják ki a Biztosított számára a nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási igazolványt.

Mikor kell a zöldkártya?

Blog cikkünkben részletes összefoglalót talál, hogy valóban szükséges-e a zöldkártya utazásához, illetve ha igen, akkor hogy milyen esetekben kell rendelkeznie vele, mely országokban kérhetik.

ELOLVASOM A CIKKET

Meddig érvényes a zöldkártya?

A díjfizetettség dátumát követő 60. napig, de az időszak végére történő felmondás esetén legfeljebb a biztosítási évfordulóig érvényes

ZÖLDKÁRTYA IGÉNYLÉS

Ha Önnek a Genertelnél van kötelező biztosítása, legalább 10 munkanappal az utazás előtt igényelje meg a zöldkártyát, hogy idejében elküldhessük!