Fő tartalom

Fő tartalom

Casco biztosítás felmondása

Casco biztosítás felmondása évfordulóra

Biztosító váltás esetén, ha Ön egy új casco biztosítást szeretne kötni, akkor évfordulóra történő felmondásssal tudja megszüntetni meglévő biztosítását. Ahhoz, hogy az új biztosítása életbe léphessen előbb meg kell szűntetnie meglévő casco biztosítását.

Felmondó nyilatkozat letöltése >>

Biztosítási szerződése felmondását elküldheti faxon, postán, vagy beviheti személyesen a biztosítója ügyfélszolgálatára. FONTOS, hogy a felmondásnál nem a feladás dátuma, hanem a biztosítóhoz történő beérkezés dátuma számít!

Casco biztosítás felmondása érdekmúlással

Érdekmúlás esetén (pl.: eladta gépjárművét) úgy mondhatja fel szabályszerűen casco biztosítását, hogy elküldi biztosítója részére az érdekmúlást igazoló dokumentum másolatát pl.: adás-vételi szerződés.

Biztosítási szerződés megszűnése díjnemfizetés miatt

Abban az esetben, ha szerződéskötést követően a biztosítási díj nem érkezik be a biztosítójához az esedékesség napjáig, kezdetét veszi a türelmi időszk. Azért hogy a biztosítási fedezet folyamatossága ne szakadjon meg a türelmi időszak alatt a szerződőnek lehetősége van még befizetni az elmaradt biztosítási díjat.

Amennyiben a türelmi idő alatt sem érkezik be a díj a biztosítóhoz, úgy a biztosítási szerződés megszűnik díjnemfizetés miatt.